Η Ιταλία να τηρήσει τους στόχους για το 2019, τόνισε ο Σεντένο

Η Ιταλία να τηρήσει τους στόχους για το 2019, τόνισε ο Σεντένο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:59 Δημιουργία 07/09/18, 14:39

«Η Ιταλία δεν αποτέλεσε ξεχωριστό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup», δήλωσε ο Μάριο Σέντενο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, «ελπίζω πως η Ιταλία θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα για τα δημοσιονομικά του 2019», θέλοντας να υπογραμμίζει πως η Ρώμη πρέπει να τηρήσει το στόχο για κρατικό έλλειμμα κάτω του 3%.

Εξάλλου, σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που στη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup δεν υπήρξε ούτε μια ερώτηση για την Ελλάδα.

Η εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης είναι το μεγάλο ζήτημα που θα απασχολήσει τους επόμενους μήνες το Eurogroup, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Μάριο Σεντένο, του Πιέρ Μοσκοβισί αλλά και των Μπερνουά Κερέ (ΕΚΤ) και Κλάους Ρέγκλιγνκ (ESM). Ο τελευταίος μάλιστα έσπευσε να σημειώσει ότι η πορεία προς την μετατροπή του ταμείου διάσωσης σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν θα αφαιρέσει αρμοδιότητες από την Κομισιόν, καθώς οι τελευταίες είναι οριοθετημένες στις Συνθήκες της ΕΕ.

Θέμα συζήτησης ήταν και η Πορτογαλία καθώς εξετάστηκε η έκθεση προόδου στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Τα μηνύματα ήταν καλά για την χώρα αλλά δόθηκε έμφαση στην ανάγκη για συνέχιση μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

Αν σου άρεσε κάνε