Απειλητικά μηνύματα από τις ΗΠΑ στην Κίνα για τους δασμούς

Απειλητικά μηνύματα από τις ΗΠΑ στην Κίνα για τους δασμούς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:13 Δημιουργία 07/09/18, 16:52

Με απειλητικότατους τόνους κατά της Κίνας αναφέρθηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, την ώρα που όλα παραμένουν ανοιχτά για την επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, συνολικού ύψους 200 δισ. δολαρίων.

Μιλώντας στο CNBC, ο σύμβουλος του Ντόναλτ Τραμπ ανέφερε ότι «ακόμα βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα για μια σειρά ζητημάτων, αλλά πρέπει να πω ότι τα αιτήματα μας δν έχουν εκπληρωθεί. Οι Κινέζοι μπορεί να καταλήξουν περισσότερο απομονωμένοι εάν δεν αρχίσουν να απαντούν θετικά στα όσα ζητάει ο Τραμπ» υπογράμμισε ο Κούτλοου.

Μιλώντας για το ζήτημα της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε πως είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος για μια συμφωνία με την ΕΕ» και πρόσθεσε πως είναι πιθανό ο Τραμπ να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Κούνλοου είπε επίσης πως εξετάζεται η πρόταση του Τραμπ για τους δασμούς των 200 δισ. δολαρίων και ότι αργότερα θα εξεταστεί το πότε και πως θα εφαρμοστεί. «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι απολύτως σοβαρός στην εμπορική πολιτική που ακολουθεί» ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε