Οι ΗΠΑ έκλεισαν το παλαιστινιακό OLP στην Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ έκλεισαν το παλαιστινιακό OLP στην Ουάσινγκτον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:51 Δημιουργία 10/09/18, 19:46

Ακόμα μια κίνηση κατά των Παλαιστινίων και υπέρ του Ισραήλ έκαναν σήμερα οι ΗΠΑ, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώνει το κλείσιμο του γραφείου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ /OLP) στην Ουάσινγκτον, κατηγορώντας τους Παλαιστίνιους ηγέτες για την μη εμπλοκή τους «σε απευθείας και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ».

«Οι ηγέτες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OLP) απέρριψαν το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο χωρίς καν να το δουν και αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με την αμερικανική κυβέρνηση για τις προσπάθειες ειρήνευσης», ανέφερε η ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ.

Κατά συνέπεια, «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το γραφείο της OLP στην Ουάσινγκτον θα κλείσει προς το παρόν», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ουάσινγκτον είχε αρνηθεί να ανανεώσει την άδεια που επιτρέπει τη λειτουργία του γραφείου της OLP στην αμερικανική πρωτεύουσα, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η OLP του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό. Για να λειτουργεί το γραφείο της στην Ουάσινγκτον πρέπει να λαμβάνει την άδεια των αρχών κάθε έξι μήνες.

Αν σου άρεσε κάνε