Επίδειξη δύναμης από τον «Σουλτάνο» κατά της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια

Επίδειξη δύναμης από τον «Σουλτάνο» κατά της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:05 Δημιουργία 13/09/18, 13:02

Επίδειξη δύναμης κάνει ο «Σουλτάνος» εν μέσω τουρκικής κρίσης και ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας για την πορεία των επιτοκίων, με το βλέμμα στη λίρα.

Τονίζοντας για τα μάτια του κόσμου ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι «ανεξάρτητη», ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει πόλεμο ενάντια στην προεξοφλημένη αύξηση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα την πτώση του τουρκικού νομίσματος ύψους 2%.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της πολιτικής της Τράπεζας, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «ο υψηλός πληθωρισμός της είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων βημάτων της Κεντρικής Τράπεζας και η Τουρκία πρέπει να χαμηλώσει τα επιτόκια».

«Αυτό που βιώνει η Τουρκία δεν είναι κρίση», υποστήριξε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας πως τα υψηλά επιτόκια προκαλούν υψηλό πληθωρισμό.

«Η Τουρκία θα πάρει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την πτώση της λίρας και θα ακολουθήσει «δύσκολα» βήματα, παραμένοντας στους κανόνες της οικονομίας ελεύθερης αγοράς», τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Σουλτάνος» έδωσε εντολή την Πέμπτη όλες οι συμφωνίες στο real estate να γίνονται σε λίρα.

Σε ομιλία του σε εμπορική συνομοσπονδία στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κανείς δεν πρέπει να ασκεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του σε ξένο νόμισμα, εκτός από τους εξαγωγείς και τους εισαγωγείς.

Αν σου άρεσε κάνε