Με αύξηση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο απειλεί τώρα ο Ερντογάν

Με αύξηση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο απειλεί τώρα ο Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:37 Δημιουργία 17/09/18, 08:53

Νέες απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο «Σουλτάνος», ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία, προειδοποίησε πως θα αυξήσει τον στρατό του στην Κύπρο.

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο», απάντησε ο ίδιος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η Ελλάδα, όμως, δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Όμως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν έχουμε όμως ανάγκη θα ιδρύσουμε στρατιωτική βάση εκεί», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξή μας εκεί», τόνισε.

Παράλληλα, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι «μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως, δεν θα μειώσουμε των αριθμό των δυνάμεών μας. Θα τον αυξήσουμε.», ενώ αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν σημειώνοντας: «Δεν ακούν λόγια. Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε το “ναι”, εκείνοι “όχι”. Έβαλαν αυτούς στην Ε.Ε., εμάς μας άφησαν έξω».

Αν σου άρεσε κάνε