Bloomberg: Δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. ανακοινώνει ο Τραμπ

Bloomberg: Δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. ανακοινώνει ο Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:28 Δημιουργία 17/09/18, 18:21

Την επιβολή δασμών 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, αναμένεται να ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το ύψος των δασμών είναι μικρότερο από το 25%, ποσοστό που εξέταζε αρχικά η διοίκηση Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταλογίζει στην Κίνα αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως, σε περίπτωση επιβολής νέου γύρου δασμών, δεν θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Την ίδια στιγμή, προειδοποιήσεις για αντίποινα από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέους δασμούς έστειλε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Οποιεσδήποτε συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα πρέπει να γίνονται επί ίσοις όροις δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ.

Η σινοαμερικανική σύγκρουση έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς από τις αρχές Ιουλίου, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν επιβάλει αμοιβαία δασμούς σε προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Αν σου άρεσε κάνε