Η Μόσχα «έδειξε» το Ισραήλ για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Η Μόσχα «έδειξε» το Ισραήλ για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:36 Δημιουργία 18/09/18, 15:33

Το Ισραήλ «έδειξε» η Μόσχα για την κατάρριψη ενός αναγνωριστικού της αεροπλάνου στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει».

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος Il-20 καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά του συριακού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 15 μέλη του πληρώματός του.

Η Μόσχα επεσήμανε ότι θεωρεί υπεύθυνο το Ισραήλ, καθώς την ώρα του συμβάντος ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυαν επίθεση εναντίον συριακών στόχων στη Λαττάκεια και ενημέρωσαν σχετικά τον ρωσικό στρατό μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, γεγονός που «δεν επέτρεψε στο ρωσικό Il-20 να πετάξει σε ασφαλή περιοχή», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ίγκορ Κονασένκοφ.

Κατηγόρησε μάλιστα τους πιλότους των ισραηλινών F-16 ότι σκοπίμως έθεσαν σε κίνδυνο το ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος, καθώς κρύφτηκαν πίσω από το σήμα ραντάρ του ρωσικού αεροσκάφους, βάζοντάς το με αυτό τον τρόπο στο στόχαστρο «των πυρών της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας».

«Θεωρούμε εχθρικές αυτές τις προκλήσεις από την πλευρά του Ισραήλ» και «διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε με τον δέοντα τρόπο», προειδοποίησε ο Κονασένκοφ.

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη δημιούργησαν σκοπίμως μια επικίνδυνη κατάσταση για τα πλοία και τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή. Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν η γαλλική φρεγάτα Auvergne και πολύ κοντά στο Il-20», συνέχισε.

Το Ilouchine-20 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ χθες το βράδυ όταν βρισκόταν 35 χιλιόμετρα από τις συριακές ακτές την ώρα που τέσσερα ισραηλινά F-16 εξαπέλυαν επίθεση εναντίον συριακών στρατιωτικών υποδομών στην επαρχία Λαττάκεια.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους και των μελών του πληρώματός του συνεχίζονται, διαβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός.

Αν σου άρεσε κάνε