Σήκωσε το γάντι το Πεκίνο ανακοινώνοντας αντίποινα στους δασμούς Τραμπ

Σήκωσε το γάντι το Πεκίνο ανακοινώνοντας αντίποινα στους δασμούς Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:50 Δημιουργία 18/09/18, 16:45

Σήκωσε το γάντι η Κίνα, ανακοινώνοντας αντίποινα μετά την επιβολή νέων δασμών 10%, που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ, αγνοώντας τις απειλές του Αμερικανού προέδρου περί επιπρόσθετων κυρώσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Κίνα θα επιβάλλει δασμούς σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων στις 24 Σεπτεμβρίου, ως μία αναγκαστική απάντηση στον προστατευτισμό και τις μονομερείς κινήσεις των ΗΠΑ.

Πάντως, η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα διακόψουν τις εμπορικές τριβές και θα διατηρήσουν μια αμοιβαία επωφελή εμπορική σχέση μέσω ενός διαλόγου, που θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα.

Σημειώνεται ότι τo υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ένσταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των ΗΠΑ για τους δασμούς Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε με μεγάλα αντίποινα το Πεκίνο. «H Κίνα έχει ανοιχτά δηλώσει ότι προσπαθούν ενεργά να επηρεάσουν και να αλλάξουν τις εκλογές με επίθεση κατά των αγροτών μας, των κτηνοτρόφων και των βιομηχανικών εργατών μας, επειδή είναι πιστοί σε εμένα. Αυτό που δεν καταλαβαίνει η Κίνα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σπουδαίοι πατριώτες και το καταλαβαίνουν πλήρως...», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο ίδιος.

Σε δεύτερη ανάρτηση του, ο Τραμπ συνεχίζει: «Η Κίνα έχει εκμεταλλευθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Εμπόριο εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζουν επίσης ότι είμαι αυτός που ξέρει πώς να το σταματήσει. Θα υπάρξει μεγάλα και γρήγορα οικονομικά αντίμετρα κατά της Κίνας, εάν οι αγρότες μας, οι κτηνοτρόφοι και/ή οι βιομηχανικοί εργάτες μας γίνουν αντικείμενο στόχου!».

Αν σου άρεσε κάνε