«Φουντώνουν» τα σενάρια για «σκληρό» Brexit

«Φουντώνουν» τα σενάρια για «σκληρό» Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:27 Δημιουργία 19/09/18, 15:09

Ακλόνητη στάση τηρεί η Τερέζα Μέι όσον αφορά το «καυτό» ζήτημα του Brexit, το οποίο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στην Αυστρία.

Νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο «φως» σχετικά με το υπό διαπραγμάτευση θέμα των ιρλανδικών συνόρων, εγείρουν έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit, με τη στερλίνα να διαγράφει τα πρωινά κέρδη της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Times of London, η Μέι πρόκειται να απορρίψει τη νέα πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να λυθεί το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

Στον απόηχο των πληροφοριών, η στερλίνα υποχωρεί στο $1,3098, ενώ προηγουμένως έφτανε το $1,3214, σύμφωνα με το MarketWatch.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ωστόσο, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η Μέι σκέφτεται να παρακάμψει τον Μισέλ Μπαρνιέ και να πείσει τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών να συμφωνήσουν σε έναν συμβιβασμό ως προς το Brexit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μέι επιδιώκει να εξευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής συμβιβαστική λύση στο ακανθώδες ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία, έτσι ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη για το Brexit.

Αν σου άρεσε κάνε