Διαβεβαιώσεις από τον Ιταλό πρωθυπουργό για τον προϋπολογισμό του 2019

Διαβεβαιώσεις από τον Ιταλό πρωθυπουργό για τον προϋπολογισμό του 2019

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:07 Δημιουργία 20/09/18, 18:00

Συνέχεια στις δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης για τήρηση των δημοσιονομικών μέτρων της ΕΕ έστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, εν όψει και της κατάθεσης του προσχεδίου για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019.

Ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως αποκλείει μια αύξηση στο ΦΠΑ, προσθέτοντας παράλληλα πως η Ρώμη θα προσπαθήσει με τον προϋπολογισμό πως μπορεί να κρατήσει τακτοποιημένα τα οικονομικά της.

«Δεν έχουμε ως στόχο να περάσουμε το έλλειμμα πάνω από το 2%. Εμείς θα προτείνουμε ένα αξιόπιστο αλλά και θαρραλέο προϋπολογισμό» ανέφερε ο Κόντε.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι στην φάση αυτή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι υπό κατάρτιση και, κατά συνέπεια, δεν έχει νόημα να γίνεται αναφορά σε τυχόν αύξηση και σε συγκεκριμένα ποσοστά της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό χαρακτήρισε «ψευδή είδηση» την μελλοντική αύξηση του ΦΠΑ, διότι, όπως είπε, «η κυβέρνηση αυτή δεν παίζει, και δεν θα επιτρέψει να βγουν, τα χρήματα, από το παράθυρο για να ξαναμπούν, αμέσως μετά, από την πόρτα».

Αν σου άρεσε κάνε