Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας, λέει τώρα ο Ζάεφ

Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας, λέει τώρα ο Ζάεφ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:33 Δημιουργία 21/09/18, 17:26

Σε ένα ακόμα κρεσέντο για τη «μακεδονικότητα» της ΠΓΔΜ προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ, με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να εντείνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του στις οποίες... ξεχνάει τον όρο «Βόρεια», όπως αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στο πρακτορείο MKD, ο Ζάεφ δήλωσε ότι «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο Σκοπιιανός επανέλαβε ότι η κύρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα ο «μακεδονικός λαός» να έχει μία διεθνώς αναγνωρισμένη πατρίδα με αναγνωρισμένη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ κανείς δεν θα μπορεί κατόπιν να αρνηθεί «τη μακεδονική μας ταυτότητα».

Ο Ζάεφ, πάντως, αναγνώρισε ότι η προσθήκη του «Βόρεια» στο όνομα της χώρας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους πολίτες, υποστήριξε πάντως, ότι τα οφέλη της συμφωνίας για τη χώρα του θα είναι περισσότερα.

Αν σου άρεσε κάνε