Νέο «άκυρο» της Γερμανίας για οικονομικό πρόγραμμα στην Τουρκία

Νέο «άκυρο» της Γερμανίας για οικονομικό πρόγραμμα στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:48 Δημιουργία 21/09/18, 19:35

Η Γερμανία απομάκρυνε ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο παροχής ενός οικονομικού προγράμματος στη δοκιμαζόμενη οικονομία της Τουρκίας, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις που έκαναν κορυφαίοι κυβερνητικού παράγοντες των δύο χωρών από το Βερολίνο την Παρασκευή και ενώ αναμένεται επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη γερμανική πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ συναντήθηκε με τον ομόλογο του Όλαφ Σολτς και τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Πέτερ Αλτμάιερ και σημείωσε πως «οι χώρες μας συμφώνησαν το να ληφθούν στρατηγικά βήματα για τη συνεργασία μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Αλτμάιερ ανέφερε πως «συμφωνήσαμε με την Τουρκία στν ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων», για να προσθέσει πως «η Τουρκία αναμένεται να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει».

Περισσότερο «ωμός» ήταν ο Σολτς, που τόνισε πως «στις σημερινές συζητήσεις δεν υπήρξε κάποιο αίτημα για πακέτο οικονομικής βοήθειας. Περιμένω πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να υπάρξει και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα».

Αν σου άρεσε κάνε