Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για το μακελειό στην Αχβάζ

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για το μακελειό στην Αχβάζ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:42 Δημιουργία 22/09/18, 12:36

Τη εμπλοκή των ΗΠΑ «βλέπει» το Ιράν πίσω από την αιματηρή επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί ακόμη έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα παιδί.

«Τρομοκράτες που στρατολογήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από ξένο καθεστώς επιτέθηκαν στην Αχβάζ (…) Το Ιράν θεωρεί ότι τους περιφερειακούς υποστηρικτές της τρομοκρατίας και τα αφεντικά τους, τους Αμερικανούς, υπεύθυνους για αυτές τις ενέργειες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά, υπερασπιζόμενο τις ζωές των Ιρανών» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης κατηγόρησε Άραβες εθνικιστές για την επίθεση, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Η κρατική τηλεόραση κατηγόρησε «στοιχεία των απίστων» για την τρομοκρατική επίθεση, μια αναφορά σε σουνίτες αντάρτες. Η Αχβάζ βρίσκεται στην επαρχία Κουζεστάν, όπου έχουν πραγματοποιηθεί σποραδικές διαμαρτυρίες από την αραβική μειονότητα του Ιράν.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο έως τέσσερις δράστες, οι οποίοι αρχικά άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους και στη συνέχεια επιχείρησαν να πυροβολήσουν κατά της εξέδρας των επισήμων, αλλά εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αν σου άρεσε κάνε