Στους 29 οι νεκροί από την επίθεση στην Αχβάζ - Για «τρομακτική απάντηση» προειδοποιεί το Ιράν

Στους 29 οι νεκροί από την επίθεση στην Αχβάζ - Για «τρομακτική απάντηση» προειδοποιεί το Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:47 Δημιουργία 22/09/18, 17:35

Στους 29 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε στρατιωτική παρέλαση στην Αχβάζ του Ιράν το Σάββατο, με γυναίκες και παιδιά να συγκαταλέγονται στη λίστα των νεκρών.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της σημερινής επίθεσης ενώ υποσχέθηκε και μια «τρομακτική απάντηση».

Σημειώνεται πως την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε τόσο μια αντικυβερνητική αραβική οργάνωση, η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, όσο και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Πάντως, εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού είπε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο ISIS, αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

Αν σου άρεσε κάνε