Συνάντηση Πομπέο με Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Πομπέο με Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:21 Δημιουργία 24/09/18, 20:19

Με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης των αρχηγών κρατών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Σεργκέι κι εγώ θα βρούμε χρόνο να συναντηθούμε» δήλωσε ο Πομπέο αναφερόμενος στα σχέδια του να συναντήσει τον Λαβρόφ.

«Προσπαθούμε να βρούμε κάθε πεδίο στο οποίο μπορεί να έχουμε κοινές προσεγγίσεις, στο οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε με τους Ρώσους», είπε ο Πομπέο, προσθέτοντας ότι υπήρξαν πολλά πεδία στα οποία η Μόσχα λειτουργούσε ενάντια στις ΗΠΑ και «για τα οποία τους θεωρούμε υπόλογους», όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον, μέσω του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζόν Μπόλτον,εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της Μόσχας να εφοδιάσει τη Συρία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300, λέγοντας ότι αυτό συνιστά «σημαντική κλιμάκωση» εκ μέρους της Μόσχας, στην προσπάθεια της να στηρίξει την κυβέρνηση της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο.

Αν σου άρεσε κάνε