Βαρύ πλήγμα για την ισχύ της Μέρκελ στη Γερμανία

Βαρύ πλήγμα για την ισχύ της Μέρκελ στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:26 Δημιουργία 25/09/18, 18:12

Σε μια απροσδόκητη ανατροπή, ο Φόλκερ Κάουντερ απέτυχε να επανεκλεγεί επικεφαλής της κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Ο αντίπαλός του, ο Ραλφ Μπρίνκχάους, σύμφωνα με πληροφορίες από την κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο., κέρδισε την αναμέτρηση με 125 ψήφους έναντι 112 του εκλεκτού της ηγεσίας της Ένωσης, ενώ καταγράφηκαν και δύο αποχές.

Ο Κάουντερ ήταν επικεφαλής της Κ.Ο. της συντηρητικής ένωσης από το 2005, όταν η Άγκελα Μέρκελ ανέλαβε την καγκελαρία.

Ήδη τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «έκπληξη» (FAZ), για «σεισμό» στην Χριστιανική Ένωση (Focus), ακόμη και για «χαστούκι» στην Μέρκελ και στον Χορστ Ζεεχόφερ, οι οποίοι φαίνεται ότι πλήρωσαν την πρόσφατη ενδοκυβερνητική κρίση στην υπόθεση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν. Οι δύο αρχηγοί πριν από την ψηφοφορία είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κάουντερ.

Σημειώνεται πως η σημερινή εξέλιξη «βάζει» δύσκολα στη Χριστιανική Ένωση εν όψει των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Βαυαρίας στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς εντείνονται οι απώλειες που σημειώνει το CSU προς την ακροδεξιά του AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία»).

Αν σου άρεσε κάνε