Ο Τραμπ συνέστησε την ανατροπή Μαδούρο με στρατιωτικό πραξικόπημα

Ο Τραμπ συνέστησε την ανατροπή Μαδούρο με στρατιωτικό πραξικόπημα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:06 Δημιουργία 25/09/18, 21:01

«Νεύμα» για την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, με στρατιωτικό πραξικόπημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της νοτιοαμερικανικής χώρας έστειλε την Τρίτη ο Ντόναλτ Τραμπ, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Πρόκειται για ένα καθεστώς που θα μπορούσε ειλικρινά να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό αν οι στρατιωτικοί αποφάσιζαν να το κάνουν»είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο νωρίτερα, ο υποψήφιος που έχει προτείνει ο Τραμπ να αναλάβει επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λατινική Αμερική, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για οποιουδήποτε είδους στρατιωτική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική και πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα.

Ο αντιναύαρχος Κρεγκ Φόλερ, καταθέτοντας στη Γερουσία που αναμένεται να εγκρίνει τον διορισμό του ως επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, ρωτήθηκε αν υπήρξαν κάποιες εισηγήσεις από τον πρόεδρο ή από άλλους κορυφαίους αξιωματούχους να γίνουν κάποιες προετοιμασίες για "χειρουργική ή άλλου τύπου" στρατιωτική δράση.

«Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από τον συνήθη συνετό σχεδιασμό που οποιαδήποτε μάχιμη διοίκηση πρέπει να κάνει για να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα», είπε, απαντώντας στην ερώτηση που του έθεσε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κλερ ΜακΚάσκιλ.

Ο Φόλερ μίλησε επίσης για τα σχέδια των αμερικανικών δυνάμεων προκειμένου να στηρίξουν τις γειτονικές χώρες –Κολομβία, Ισημερινό και Περού– να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση λόγω της φυγής πολλών Βενεζουελάνων από τη χώρα τους. Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η αποστολή του στρατιωτικού νοσοκομειακού πλοίου Comfort στην περιοχή.

Αν σου άρεσε κάνε