«Γκάζια» από τη Γερμανία για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών

«Γκάζια» από τη Γερμανία για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:03 Δημιουργία 01/10/18, 15:59

Μήνυμα προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ να προχωρήσουν με την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, παρά το χθεσινό δημοψήφισμα στα Σκόπια, έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Γερμανού ΥΠΕΞ, σημειώνεται πως συντριπτική πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες στην ΠΓΔΜ ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι «πολλοί θα επιθυμούσαν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ακόμη και αν πολλοί θα επιθυμούσαν μια μεγαλύτερη συμμετοχή στην ψηφοφορία: χαίρομαι που η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων οι οποίοι έκαναν χρήση του δημοκρατικού τους δικαιώματος ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας με την Ελλάδα. Θέλουν η χώρα τους να συνεχίσει τον δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και να επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ Μακεδόνων και Ελλήνων, η οποία διαρκεί 27 χρόνια. Είναι καλό ότι η συμφωνία, μετά το συμβουλευτικό δημοψήφισμα, θα εξετασθεί τώρα στο μακεδονικό Κοινοβούλιο.

Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια και στην Αθήνα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ιστορικής συμφωνίας και να εφαρμόσουν τη συμφωνία. Ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και συμβάλλει στην σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων. Με αυτήν βγαίνει ένα αποφασιστικό εμπόδιο από τον δρόμο για την προσέγγιση των Σκοπίων προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.»

Αν σου άρεσε κάνε