Η Κομισιόν τρομοκρατεί τις αγορές, τόνισε ο Ιταλός Ντι Μάιο

Η Κομισιόν τρομοκρατεί τις αγορές, τόνισε ο Ιταλός Ντι Μάιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:12 Δημιουργία 01/10/18, 17:58

Βαθαίνει περισσότερο η κόντρα της Ιταλίας με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019 που παρουσίασε η Ρώμη, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο να περνά στην αντεπίθεση για τα σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων που έγιναν νωρίτερα στο Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) σχολίασε τις αναφορές του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί (είχε δηλώσει πως η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στους ψηφοφόρους της), τονίζοντας πως ο Γάλλος αξιωματούχος καταφέρθηκε στον προϋπολογισμό για να «προκαλέσει αναταραχή στις αγορές».

Ο Ντι Μάιο συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγο για αμφισβήτηση του στόχου για έλλειμμα 2,4% όπως έχει παρουσιαστεί από την ιταλική κυβέρνηση».

Ακόμα, τόνισε πως «κάποιοι από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δημιουργούν «τρομοκρατία» στις αγορές με τις αναφορές για τον προϋπολογισμό. Εάν οι οίκοι αξιολόγησης προχωρήσουν σε υποβάθμιση της Ιταλίας, θα δείξουν πως είναι προκατειλημμένοι απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας».

Τέλος, ο επικεφαλής του M5S δήλωσε πως «θα έχω νέες επαφές για το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού με τους Κόντε, Σαλβίνι και Τρία τις ερχόμενες μέρες».

Αν σου άρεσε κάνε