Ιβάνοφ για δημοψήφισμα: Ο Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες για την αποτυχία

Ιβάνοφ για δημοψήφισμα: Ο Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες για την αποτυχία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:22 Δημιουργία 01/10/18, 19:17

Την ιδιαίτερη χαμηλή συμμετοχή των Σκοπιανών στο χθεσινό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ επί της συμφωνίας των Πρεσπών χαιρέτησε ο πρόεδρος της χώρας και προερχόμενος από την αξιωματική αντιπολίτευση του VMRO, Γκιόρκι Ιβάνοφ.

Σε σχετικό διάγγελμα που απήθυνε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο Σκοπιανός πρόεδρος σημείωσε πως «η πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα».

«Στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις,που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση. Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε. Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγονται» ανέφερε ακόμη.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη ότι η βούληση της συντριπτικής, όπως είπε, πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να «αναλάβει τις ευθύνες της για το "αποτυχημένο δημοψήφισμα"».

Αν σου άρεσε κάνε