Θετικό το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, λένε οι Αμερικανοί

Θετικό το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, λένε οι Αμερικανοί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:47 Δημιουργία 01/10/18, 21:45

Για «θετικό αποτέλεσμα» στο συμβουλευτικό δημοψήφισμα της Κυριακής στην ΠΓΔΜ, έκανε λόγο η εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπαρτμέντ, Ντέινα Γουάιτ.

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τα θετικά αποτελέσματα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στο οποίο οι πολίτες της “Μακεδονίας” αποδέχτηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας”» τόνισε μεταξύ άλλων.

Επανέλαβε δε, ότι «στηρίζουμε ένθερμα την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και στέκουμε στο πλευρό της κυβέρνησης των Σκοπίων καθώς επιτέλους καθορίζεται το μέλλον της χώρας αυτήν την ιστορική στιγμή».

«Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητες στη δέσμευσή τους στην ισχυρή, διμερή αμυντική σχέση που έχουμε οικοδομήσει με τη “Μακεδονία”, η οποία συμβάλλει ενεργά στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στις περιφερειακές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια» έσπευσε να συμπληρώσει.

Προτού καταλήξει, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «στηρίζουμε τους "Μακεδόνες" φίλους μας, καθώς χαράζουν τη δική τους πορεία για την επίτευξη ειρήνης και ευημερίας».

Αν σου άρεσε κάνε