Νέες προειδοποιήσεις του Τουσκ στο Λονδίνο για το Brexit

Νέες προειδοποιήσεις του Τουσκ στο Λονδίνο για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:15 Δημιουργία 04/10/18, 15:39

Μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνησης της Τερέζα Μέι για το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τα κύρια συμφέροντα της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit έστειλε την Πέμπτη ο Ντόναλτ Τουσκ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαραντκάρ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε αρχικά πως «η ΕΕ ελπίζει στη διατήρηση των καλύτερων δυνατών σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλουμε μια συνεργασία όσο πιο στενή γίνεται», για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως «αυτό δε σημαίνει πως θα κάνουμε πίσω από τα βασικά μας συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ο Πολωνός αξιωματούχος είπε πως η ΕΕ συντάσσεται με την Ιρλανδία για το θέμα των συνόρων, σημειώνοντας ότι «οι αντιπαραθέσεις δεν πρόκειται να παράξουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το Brexit εισέρχονται σε «μία κρίσιμη και τελική φάση» διαπραγματεύσεων και ότι ελπίζει πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί εντός του επόμενου μήνα.

«Επιθυμώ πολύ να δω μια συμφωνία να ολοκληρώνεται έως τον Νοέμβριο, εάν είναι δυνατόν», δήλωσε ο Βαράντκαρ. «Είναι προς το συμφέρον της Ιρλανδίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Πραγματικά θέλουμε να δουλέψουμε τις επόμενες εβδομάδες για να γίνει αυτό δυνατόν».

Αν σου άρεσε κάνε