Και πάλι η Ρωσία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Και πάλι η Ρωσία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:12 Δημιουργία 04/10/18, 20:07

Νέα παρέμβαση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ έκανε την Πέμπτη η Ρωσία, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Σαχάροβα.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχάροβα, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ «είχε υποσχεθεί την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ήδη από τις αρχές του 2019, χωρίς να αφήνει αμφιβολίες για το ότι τα κοινοβούλια της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας θα λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ υπερέβη τον ρόλο του ως επικεφαλής ενός στρατιωτικού συνασπισμού.

«Αν λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις, τότε δεν πρέπει να προπαγανδίζουμε "υπέρ" ή "κατά", εάν πρόκειται για το δημοψήφισμα. Εάν λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις και σεβόμαστε το δίκαιο, περιλαμβανομένου και του διεθνούς δικαίου, τότε δεν πρέπει, και πολύ περισσότερο για τον αρχηγό ενός στρατιωτικούς συνασπισμού να μιλάει εκ μέρους των κοινοβουλίων κρατών για εκείνες τις αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν. Αυτό είναι κατηγορηματικά ανεπίτρεπτο» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.,

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι συνεχίζεται η έξωθεν χονδροειδής παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της "Μακεδονίας", στόχος της οποίας είναι να ενταχθούν τα Σκόπια στη Συμμαχία με κάθε τίμημα».

«Εάν η Μόσχα», συνέχισε η Ζαχάροβα, «καλούσε τους "μακεδόνες" να ψηφίσουν κατά κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, ασφαλώς σε αυτό άμεσα θα κολλούσαν την ετικέτα της επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις».

Αν σου άρεσε κάνε