Εν μέσω έντασης στην ΠΓΔΜ, ο Γκρουέφσκι πιο κοντά στη φυλακή

Εν μέσω έντασης στην ΠΓΔΜ, ο Γκρουέφσκι πιο κοντά στη φυλακή

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:22 Δημιουργία 05/10/18, 15:18

Την ώρα που το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ «μυρίζει μπαρούτι» μετά από το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών την περασμένη Κυριακή, σήμερα μια δικαστική απόφαση για τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι έρχεται να εντείνει το κλίμα πόλωσης.

Ειδικότερα, το Εφετείο των Σκοπίων επικύρωσε σήμερα την πρωτόδικη απόφαση φυλάκισης δύο ετών εις βάρος του Γκρούεφσκι, για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του, τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης για την οποία καταδικάστηκε σήμερα, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Ν. Γκρούεφσκι απορρίπτει όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυρίζεται, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

Αν σου άρεσε κάνε