Ιταλία και ΕΕ «ζεσταίνονται» για ένταση της κόντρας από Δευτέρα

Ιταλία και ΕΕ «ζεσταίνονται» για ένταση της κόντρας από Δευτέρα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:22 Δημιουργία 06/10/18, 15:12

Τα «μαχαίρια» τους ακονίζουν τόσο από την κυβέρνηση της Ιταλίας όσο και από την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019 που θα πρέπει να καταθέσει η Ρώμη προς έγκριση στις Βρυξέλλες, με το κλίμα να θεωρείται ιδιαιτέρως τεταμένο και καθώς αναμένονται οι αντιδράσεις των αγορών ως προς τις ιταλικές προτάσεις.

«Περιμέναμε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα άρεσε στις Βρυξέλλες. Τώρα αρχίζει η φάση του διαλόγου, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση τις ερχόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει διάλογο με την Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β». Δήλωσε, δε, βέβαιος ότι «με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα».

Σε ό,τι αφορά το γεγονός πως η επιστολή εστάλη το βράδυ της Παρασκευής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «έφτασε τώρα που οι αγορές είναι κλειστές». «Έχουμε όλο το σαββατοκύριακο για να συζητήσουμε την επιστολή αυτή και μέσω του Τύπου, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί», κατέληξε ο κ. Ντι Μάιο.

Αν σου άρεσε κάνε