Συνάντηση Ανασταδιάση - Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Συνάντηση Ανασταδιάση - Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:37 Δημιουργία 08/10/18, 14:33

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου τη Δευτέρα, η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο κ. Προδρόμου, ο οποίος μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο έγινε ενημέρωση και για τη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αρκέστηκε να απαντήσει πως «έγινε ενημέρωση για όλες τις επαφές».

Στη σημερινή συνεδρίαση έγιναν ορισμένες τοποθετήσεις και η συζήτηση θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «θα πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία, αφού η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζεται».

Οι συζητήσεις, που γίνονται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και αυτό βοηθά στο να υπάρχει καλύτερος προβληματισμός, κατέληξε.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό και ενόχληση στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για το Κυπριακό, μετά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, περί «παραθύρου που κλείνει» και για «εθνικό τσουνάμι», αλλά και η άποψη που διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, πως «ρίχνουμε σταδιακά τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στον κάλαθο των αχρήστων».

Αν σου άρεσε κάνε