Πρόσκληση - πρόκληση Τουρκοκυπρίων σε Ερντογάν για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Πρόσκληση - πρόκληση Τουρκοκυπρίων σε Ερντογάν για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:30 Δημιουργία 10/10/18, 19:25

Ακόμα περισσότερη ένταση φέρνουν στις σχέσεις Κύπρου - Τουρκίας οι δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, για κοινές ΄έρευνες υδρογονανθράκων με την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu,λίγες ώρες πριν την Τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στην Ελούντα της Κρήτης, όπου τα ενεργειακά βρέθηκαν στο προσκήνιο, ο Οζερσάι αποκάλυψε ότι σύντομα η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση και η Turkish Petroleum θα θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα ερευνών φυσικού αερίου στο νησί.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο «οικόπεδο 7» της κυπριακής ΑΟΖ σημείωσε ότι στερείται δικαίου και πως αποτελεί προσπάθεια σφετερισμού των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. «Προσπαθούν να ληστέψουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ως Δημοκρατία της Τουρκίας και τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, δεν θα επιτρέψουμε στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να φέρει ξένες εταιρείες στο έβδομο οικόπεδο. Μαζί με την Turkish Petroleum θα διενεργήσουμε τις δικές μας έρευνες και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή», πρόσθεσε.

«Αφού εσείς πέραν αυτού του οικοπέδου κάνετε γεωτρήσεις σε όλα τα άλλα που οι Τουρκοκύπριοι είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες, αδειοδοτείτε εταιρείες, αναζητείτε φυσικό αέριο, κι εμείς θα κάνουμε έρευνα, κι εμείς θα κάνουμε γεώτρηση. Η Turkish Petroleum την οποία αδειοδοτήσαμε και η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα παραδώσουν σε κανένα τα δικαιώματά τους και θα ξεκινήσουν τις δικές τους έρευνες», κατέληξε ο Τουρκοκύπριος «ΥΠΕΞ».

Αν σου άρεσε κάνε