Έμμεσα μεν αυστηρά δε τα μηνύματα Τόμσεν για τον προϋπολογισμό

Έμμεσα μεν αυστηρά δε τα μηνύματα Τόμσεν για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:59 Δημιουργία 12/10/18, 11:58

Έμμεσο μήνυμα στην Ιταλία για δημοσιονομική προσαρμογή, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υφεσιακές πιέσεις, έστειλε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, σε ομιλία του από το Μπαλί της Ινδονησίας, όπου λαμβάνει χώρα η ετήσια Σύνοδος του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές είναι οι χώρες, που «εξακολουθούν να έχουν ανάγκη από δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά δεν το κάνουν».

«Καρφώνοντας» με πλάγιο τρόπο τη Ρώμη, ο Τόμσεν ξεκαθάρισε πως χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος βρίσκονται σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση, καθώς δεν έχουν τον δημοσιονομικό χώρο να αντιμετωπίσουν υφεσιακές πιέσεις.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, ονομαστικά στην Ιταλία ότι «οι αγορές δεν είναι θετικές σε μια δημοσιονομική χαλάρωση της Ιταλίας» και συμφώνησε με την Κομισιόν ως προς την ανάγκη «ο ιταλικός προϋπολογισμός του 2019 να είναι συνεπής με το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο».

«Η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι αρκούντως αντικυκλική. Πρέπει να μειώσουμε τα χρέη στους καλούς καιρούς, ώστε να υπάρχουν περιθώρια στους δύσκολους», κατέληξε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Αν σου άρεσε κάνε