Ψήφο κατά συνείδηση ζήτησε ο Ζάεφ από τους βουλευτές

Ψήφο κατά συνείδηση ζήτησε ο Ζάεφ από τους βουλευτές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:56 Δημιουργία 15/10/18, 14:51

Να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάλεσε τους βουλευτές ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ για τη διαδικασία συνταγματικής αλλαγής.

«Κοιτάξτε το μέλλον, το μέλλον των παιδιών σας. Η απόφαση των πολιτών είναι η χώρα να προχωρήσει μπροστά», ανέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους «διστακτικούς» βουλευτές, σημειώνοντας ότι η αντίθετη επιλογή θα έθετε τη χώρα στην απομόνωση και θα επανέφερε το πολιτικό τραύμα των τελευταίων 27 ετών αλλά και ιδιαίτερα αυτό της τελευταία περιόδου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας (MIA), o Ζάεφ είπε ότι η ψήφος για το ευρωπαϊκό μέλλον θα καταστήσει τη χώρα πλήρες μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε:

«Πρέπει να αποφασίσετε αν θα το κερδίσουμε ή θα το χάσουμε αυτό».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αποδεχθεί τροποποιήσεις υπό τον όρο ότι αυτές θα υπόκεινται στο πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ αναφερόμενος στα επεισόδια της 27ης Απριλίου, είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει μια ευκαιρία για αλληλοσυγχώρεση: «Ας δώσουμε τα χέρια. Ο λαός δεν θα συμφιλιωθεί αν δεν συμφιλιωθούν οι πολιτικοί του».

Αν σου άρεσε κάνε