Απειλές και επιθέσεις μεταξύ Γιούνκερ - Ιταλίας

Απειλές και επιθέσεις μεταξύ Γιούνκερ - Ιταλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:53 Δημιουργία 16/10/18, 17:47

O πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε την Τρίτη πως μια σειρά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θέλουν να παραχωρήσουν ευελιξία στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό του 2019.

«Αν αποδεχόμασταν αυτή την υπέρβαση στο έλλειμμα, κάποιες χώρες θα μας γέμιζαν με προσβολές και ύβρεις, κατηγορώντας μας ότι είμαστε πολύ ευέλικτοι με την Ιταλία» ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας (ANSA).

Τη Δευτέρα η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα δημοσιονομικά επεκτατικό προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει αύξηση των κοινωνικών δαπανών και μείωση του ορίου συνταξιοδότησης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβίωνε, αν η Ιταλία έβγαινε από το μπλοκ» τόνισε ο κ. Γιούνκερ. «Η Ευρώπη χρειάζεται την Ιταλία και η Ιταλία την Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία του ιταλικού λαού είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Του μένει λίγος χρόνος», η απάντηση της Ρώμης

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, ο υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Λουίτζι Ντι Μάιο, ανέφερε πως «του Γιούνκερ του μένει λίγος χρόνος. Το Μάιο τα πράγματα θα αλλάξουν. Μας λέει ότι η Ευρωζώνη θα επαναστατήσει, αλλά εξ ονόματος ποιου μιλά;

Πρέπει να μας πει ποιος λαμβάνει πραγματικά τις αποφάσεις, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει ο Ντι Μάιο.

Αν σου άρεσε κάνε