Τρομοκρατική επίθεση στην Κριμαία, ανακοίνωσε η Ρωσία

Τρομοκρατική επίθεση στην Κριμαία, ανακοίνωσε η Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:43 Δημιουργία 17/10/18, 14:28

Στην άποψη πως η μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας αποτελεί τρομοκρατική επίθεση καταλήγουν τα ρωσικά media, επικαλούμενα αναφορές των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή μετά από την έκρηξη.

Όπως μετέδωσε το Russia Today, ο μηχανισμός που εξερράγη περιείχε θραύσματα εκρηκτικής οβίδας, με σκοπό να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Την άποψη πως το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατική κίνητρα επιβεβαίωσε και ο Σεργκέι Μελίκοφ, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Kerch FM έδειξαν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο κολέγιο στο Κερτς.

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 10 νεκροί ενώ περίπου στους 75 ανέρχονται οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής για παροχή πρώτων βοηθειών.

Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρος ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αν σου άρεσε κάνε