Προς νέα Σύνοδο Κορυφής για το Brexit εντός Δεκεμβρίου

Προς νέα Σύνοδο Κορυφής για το Brexit εντός Δεκεμβρίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:48 Δημιουργία 17/10/18, 21:36

Το κλίμα των προηγούμενων ημερών και οι δηλώσεις που έκαναν οι ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσερχόμενοι στη σημερινή πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής που ασχολείται με το Brexit, πως δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα μια συμφωνία με τη Βρετανία, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από τις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχου ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης πως «δεν έχουμε συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία, δεν υπάρχει λόγος και για νέα Σύνοδο εντός του Νοεμβρίου» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την ΕΕ, η επόμενη Σύνοδος για το Brexit θα μπορούσε να γίνει προς τα μέσα του Δεκεμβρίου, με πιθανή ημερομηνία τις 13. Αυτό, εάν υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, πρόσθεσαν κοινοτικοί αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ανέφερε σε εκδήλωση πως «θέλουμε να επιτύχουμε μια συμφωνία για το Brexit, αλλά όχι με κάθε κόστος. Πιστεύω πως θα έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους».

Ακόμα, ο Ιταλός αξιωματούχος δήλωσε πως τάσσεται υπέρ μια 3ετούς παράταση στη μεταβατική περίοδο για το Brexit.

Αν σου άρεσε κάνε