Πούτιν: Το ISIS δολοφονεί Αμερικανούς και Ευρωπαίους ομήρους στη Συρία

Πούτιν: Το ISIS δολοφονεί Αμερικανούς και Ευρωπαίους ομήρους στη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:59 Δημιουργία 18/10/18, 16:09

Σοβαρές καταγγελίες για τις δράσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία έκανε σήμερα Πέμπτη ο Βλάντιμιρ Πούτιν, με το Ρώσο πρόεδρο να κάνει λόγο για εκτελέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών από τους τρομοκράτες.

Όπως ανέφερε ο Πούτιν, το ISIS έχει πάρει ως ομήρους 700 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολίτες από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες και εκτελεί 10 από αυτούς ημερησίως.

Ακόμα, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στις κινήσεις του ISIS στη Συρία. «Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία αποτελούν μια καταστροφική αποτυχία» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε στο Ria Novosti ότι δυτικοευρωπαίοι πολίτες και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από το ISIS, στην περιοχή Χαντζίν στην επαρχία Ντείρ αλ Ζορ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του.

Οι δηλώσεις Πούτιν έγιναν από το Σότσι, όπου δημοσιογράφοι τον κάλεσαν να σχολιάσει τη σχέση του με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον ρώτησαν εάν συμφωνεί ότι ο Τραμπ «ακούει μόνο τον εαυτό του», όπως τον κατηγορούν οι επικριτές του.

«Ίσως να είναι έτσι με κάποιους άλλους. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι μάλλον δικό τους το φταίξιμο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχω εντελώς φυσικολογικό και επαγγελματικό διάλογο μαζί του και βεβαίως ακούει. Βλέπω ότι αντιδρά στα επιχειρήματα του συνομιλητή του».

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε επίσης πως είναι φυσικό να διαφωνούν οι δύο άνδρες για πολλά θέματα, αλλά υπογράμμισε ότι στόχος του Τραμπ είναι να σταθεροποιήσει τις σχέσεις Μόσχας- Ουάσιγκτον.

Αν σου άρεσε κάνε