«Καμπάνες» από την Κομισιόν στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό

«Καμπάνες» από την Κομισιόν στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:49 Δημιουργία 18/10/18, 19:20

Ακόμα ένα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ της Κομισιόν και της Ιταλίας για τον προσχέδιο προϋπολογισμού της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης έρχεται να προστεθεί το απόγευμα της Πέμπτης, όπως προκύπτει από την επιστολή που παρέδωσε ο Ευρωπαίος Επιτρόπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προς τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών.

Στο... «ραβασάκι», σημειώνεται πως η Κομισιόν ζητά διευκρινήσεις από την Ιταλία για το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, τονίζοντας την ανησυχία των Βρυξελλών για το η κυβέρνηση στη Ρώμη σκοπεύει να αλλάξει σημαντικά σημεία από το προσχέδιο.

«Είναι μια πηγή σοβαρής ανησυχίας καθώς ο προϋπολογισμός έχει σημεία που "δείχνουν" σε πολλά σημεία ότι αντιβαίνουν στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης» αναφέρεται στο κείμενο.

Ακόμα, η Κομισιόν αναφέρει πως το προσχέδιο δεν εξασφαλίσει τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος της Ιταλίας όπως πρέπει να ορίζεται από τους κανόνες της ΕΕ.

Ο Κόντε για τους οίκους αξιολόγησης

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών οδήγησαν τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στο να ανακοινώσει σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει το Σάββατο για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και διάφορα φορολογικά ζητήματα.

Ακόμα, ο κ. Κόντε δήλωσε πως «η κυβέρνηση είναι σε συνομιλίες με τους οίκους αξιολόγησης, ελπίζουμε πως τυχόν υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της Ιταλίας μπορούν να αποφευχθούν».

Αν σου άρεσε κάνε