Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρόσκληση στον Πάπα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρόσκληση στον Πάπα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:59 Δημιουργία 19/10/18, 10:58

Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα έλαβε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Πάπας Φραγκίσκος και, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Νότιας Κορέας, ο Ποντίφικας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαντήσει θετικά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζεν – Ιν μετέφερε την πρόσκληση προφορικά στον Πάπα, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό.

Η πρόσκληση έρχεται σε μία εποχή που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γονγκ Ουν, έχει ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με ξένους ηγέτες, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Σι Τζινπίνγκ και ο Μουν Τζεν – Ιν.

Το Βατικανό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα την αποδεχθεί. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από προγενέστερους του δεν έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα.

«Ένα ταξίδι στη Βόρεια Κορέα και μία συνάντηση με τον Κιμ, φοβάμαι ότι θα στείλει το μήνυμα νομιμοποίησης ενός ηγέτη, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της θρησκευτικής ελευθερίας. Η προσέγγιση της βορειοκορεατικής κυβέρνησης απέναντι στη θρησκεία είναι από τις πιο εχθρικές και καταπιεστικές στον κόσμο. Συλλαμβάνει, βασανίζει φυλακίζει και εκτελεί», ανέφερε στο CNN ο Michael Green, πρώην αξιωματούχος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο Greg Scarlatoiu, μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, υπογράμμισε ότι εάν ο Πάπας αποδεχθεί την πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν, θα καταφέρει να βρει έναν τρόπο ώστε το ταξίδι του να έχει θετικό αντίκτυπο, να μεταφέρει μήνυμα ειρήνης και να αναδείξει το θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αν σου άρεσε κάνε