«Αγκάθι» τα ιρλανδικά σύνορα για συμφωνία στο Brexit

«Αγκάθι» τα ιρλανδικά σύνορα για συμφωνία στο Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:17 Δημιουργία 19/10/18, 11:12

TAGS

Το μεγάλο «αγκάθι» για την επίτευξη της συμφωνίας ως προς το Brexit εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την κατάληξη των σκληρών διαπραγματεύσεων Βρετανίας-ΕΕ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Μπαρνιέ τόνισε πως υπάρχει κατά 90% συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να μην καταλήξουν οι δυο πλευρές σε deal λόγω του ζητήματος των Ιρλανδικών συνόρων.

«Το 90% της συμφωνίας που βρίσκεται στο τραπέζι, έχει συμφωνηθεί με τη Βρετανία», είπε ο κ. Μπαρνιέ. «Είμαι πεπεισμένος πως μια συμφωνία είναι απαραίτητη, όμως δεν είμαι ακόμα σίγουρος πως θα έχουμε συμφωνία», συμπλήρωσε.

Χθες, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και άλλοι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν εκ νέου την πεποίθησή τους πως θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit, όμως οι δυο πλευρές εξακολουθούν να μην συμφωνούν ως προς το πώς να χειριστούν τα ιρλανδικά σύνορα.

Η Μέι άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα εξέταζε μια παράταση της μεταβατικής περιόδου «για κάποιους μήνες» μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Αν σου άρεσε κάνε