Τουλάχιστον 50 νεκροί από το τρένο στην Ινδία - Σενάρια για τρομοκρατία

Τουλάχιστον 50 νεκροί από το τρένο στην Ινδία - Σενάρια για τρομοκρατία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:38 Δημιουργία 19/10/18, 18:54

Σκηνικό πολέμου θυμίζει η κατάσταση στο κρατίδιο κρατίδιο Παντζάμπ στα βόρεια της Ινδίας, όταν νωρίτερα την Παρασκευή ένα τρένο παρέσυρε πλήθος πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στις γραμμές για να παρακολουθήσουν ένα ινδουιστικό φεστιβάλ, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς και δεκάδες ακόμα τραυματίες.

«Υπάρχουν περισσότερα από 50 θύματα. Η προτεραιότητα τώρα είναι να μεταφέρουμε τους τραυματίες στο νοσοκομείο» δήλωσε ο Σ.Σ. Σριβαστάβα, ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Αμριτσάρ.

Η επιβατική αμαξοστοιχία κινείτο σε υψηλή ταχύτητα όταν έπεσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που είχαν καθίσει στις ράγες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι, το τρένο δεν έκοψε ταχύτητα ακόμα και όταν πάτησε τους πρώτους ανθρώπους, με τις αρχές να μην έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ή πράξης μίσους.

«Ο κόσμος καθόταν πάνω και δίπλα στις ράγες στα περίχωρα του Αμριτσάρ και παρακολουθούσε το κάψιμο ομοιωμάτων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ντουσέρα, όταν το τρένο τους παρέσυρε» είπε ένας αστυνομικός στο Reuters.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από το σημείο, όπου διακρίνονταν άνθρωποι σε απόγνωση, άλλοι που δεν έκρυβαν την οργή τους αλλά και μια μητέρα που έκλαιγε, η οποία είχε μόλις χάσει το παιδί της στην τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα.

«Η τραγωδία ραγίζει τις καρδιές μας» ήταν το tweet που έστειλε. «Τα βαθιά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Έχω ζητήσει από τους αξιωματούχους να παράσχουν ταχέως βοήθεια όπου χρειάζεται».

Αν σου άρεσε κάνε