Κομισιόν: Ζητά διευκρινίσεις από τη Γαλλία για τον προϋπολογισμό του 2019

Κομισιόν: Ζητά διευκρινίσεις από τη Γαλλία για τον προϋπολογισμό του 2019

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:24 Δημιουργία 19/10/18, 21:23

Επισήμως «διευκρινίσεις» από τη Γαλλία για τον προϋπολογισμό του 2019 ζήτησε η Κομισιόν, η οποία διαπιστώνει αποκλίσεις από τους στόχους του δημοσιονομικού συμφώνου.

Σε επιστολή προς τη γαλλική κυβέρνηση, η Κομισιόν εξέφρασε τον φόβο ότι «οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μείωση του χρέους είναι ανεπαρκείς» και ζήτησε «περισσότερες πληροφορίες».

Πάντως, η περίπτωση της Γαλλίας εντελώς διαφορετική σε σχέση με την αντίστοιχη της Ιταλίας, ο προϋπολογισμός της οποίας ενδέχεται να απορριφθεί από τις Βρυξέλλες.

Η Ρώμη, άλλωστε, δεν κατηγορείται για «ανεπαρκείς» προσπάθειες αλλά για «σκόπιμη απόκλιση» σε ό,τι αφορά τις δαπάνες και το έλλειμμα.

Το έλλειμμα της Γαλλίας, η οποία βγήκε το 2017 από τη «διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος», εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 2019 το 2,8% του ΑΕΠ, παραμένοντας κάτω από το όριο του 3%.

Οι ενστάσεις των Βρυξελλών εστιάζουν κατά κύριο λόγο, στον περιορισμό του λεγόμενου «διαρθρωτικού ελλείμματος», με τη μείωση που ζητάει η Κομισιόν να διαμορφώνεται στις 0,6 μονάδες, ενώ το Παρίσι έχει δεσμευτεί για πτώση της τάξης των 0,3 μονάδων.

Αν σου άρεσε κάνε