Για «στρατιωτικό όλεθρο της Ελλάδας» απειλεί σύμβουλος του Ερντογάν

Για «στρατιωτικό όλεθρο της Ελλάδας» απειλεί σύμβουλος του Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:42 Δημιουργία 22/10/18, 14:36

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας σημείωσε τη Δευτέρα ο στενός σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπολούτ, απειλώντας για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Star, ο Γιγίτ Μπουλούτ αναφέρει ότι Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο, θεωρώντας μάλιστα ότι τα νώτα τους θα τα φυλάξουν οι «μεγάλοι αδελφοί», αλλά η Ελλάδα ουσιαστικά γίνεται ξανά όργανο του ιμπεριαλισμού.

«Η καρδιά θέλει την Ελλάδα και την Τουρκία να είναι οι καλύτεροι φίλοι, οι καλύτεροι γείτονες στην περιοχή αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Δεν γίνεται όχι εξαιτίας μας αλλά εξαιτίας τους», αναφέρει ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

«Ελπίζω η Ελλάδα να μην συμμετάσχει σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, να μην γίνει εργαλείο, να μην αφήσει να την χρησιμοποιήσουν… Τυχόν παρενόχληση των τουρκικών πλοίων και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, θα τελειώσει στρατιωτικό όλεθρο της Ελλάδας και θα προκαλέσει πολύ αρνητικά αποτελέσματα παντού. Ελπίζω να κερδίσει η λογική, να κερδίσει η φιλία, να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή», καταλήγει ο Γιγίτ Μπουλούτ.

Αν σου άρεσε κάνε