Η Τουρκία αναμένει την άμεση άρση των αμερικανικών κυρώσεων

Η Τουρκία αναμένει την άμεση άρση των αμερικανικών κυρώσεων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:46 Δημιουργία 22/10/18, 18:37

Στην άμεση άρση των διπλωματικών και οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία αναμένουν από την Άγκυρα μετά και από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλτ Τραμπ, όπως ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, «η Τουρκία αναμένει την άρση των κυρώσεων όσα το δυνατό πιο γρήγορα ώστε να κανονικοποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον επιδεινώθηκαν εξαιτίας μιας σειράς θεμάτων, περιλαμβανομένης της κράτησης του Μπράνσον, και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις και δασμούς στην Τουρκία, προκαλώντας νομισματική κρίση στη χώρα που είδε τη λίρα να κατακρημνίζεται άνω του 40% φέτος.

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος τη 12η Οκτωβρίου αφού φυλακίστηκε και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για περίπου δύο χρόνια, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για τρομοκρατία, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

Αν σου άρεσε κάνε