Αισιόδοξος ο Σεντέντο για συμφωνία με την Ιταλία

Αισιόδοξος ο Σεντέντο για συμφωνία με την Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:31 Δημιουργία 22/10/18, 19:27

Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ιταλίας με την Κομισιόν για το ζήτημα του προϋπολογισμού της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης εξέφρασε τη Δευτέρα ο Μάριο Σεντένο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι τα τελευταία μηνύματα από τη Ρώμη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019 είναι «πολύ θετικά» και ότι αναμένει να υπάρξει συμφωνία.

«Αυτό αναμένω» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ο κ. Σεντένο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός όσον αφορά το ζήτημα της Ιταλίας, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν χρειάζονται «δράματα»

Τη Δευτέρα η Ιταλία ανακοίνωσε στην Κομισιόν πως θα διατηρήσει το στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% στον προϋπολογισμό του 2019, αψηφώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υποσχέθηκε να μην διευρύνει το έλλειμμα τις επόμενες χρονιές.

Ο κ. Σεντένο επισήμανε πως η απάντηση της Ιταλίας στην επιστολή της Κομισιόν με τις συστάσεις για τον προϋπολογισμό, ήταν «εποικοδομητική».

Αν σου άρεσε κάνε