Εντείνεται το διπλωματικό θρίλερ για τη δολοφονία Κασόγκι

Εντείνεται το διπλωματικό θρίλερ για τη δολοφονία Κασόγκι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:59 Δημιουργία 23/10/18, 12:54

Εντείνονται οι διπλωματικές εντάσεις στη «σκιά» της επίμαχης υπόθεσης Κασόγκι, οι οποίες μεταξύ άλλων έχουν προκαλέσει «κλυδωνισμούς» στα διεθνή χρηματιστήρια.

Την Τρίτη ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι μέρη του πτώματος του δολοφονημένου δημοσιογράφου βρέθηκαν σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ.

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του υποστήριξε πως «είναι σαφές πως ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, ενώ η επίσκεψη του εκεί ήταν γνωστή στους δολοφόνους του».

Ξεκινώντας την ομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα κάνει λεπτομερή αξιολόγηση της δολοφονίας Κασόγκι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τρεις άνδρες από τη Σαουδική Αραβία προσγειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μία μέρα πριν τη δολοφονία, ενώ επισκέφθηκαν δάσος της περιοχής και της Γιάλοβας.

Ομάδα 15 ατόμων μπήκε στο προξενείο εκείνη την ημέρα, ενώ οι κάμερες έχουν απομακρυνθεί.

Αν σου άρεσε κάνε