Η ΠΓΔΜ απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες περί χρηματισμού βουλευτών

Η ΠΓΔΜ απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες περί χρηματισμού βουλευτών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:45 Δημιουργία 23/10/18, 18:41

Σε προσπάθεια να διασκεδάσουν τις κατηγορίες που εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα, η Ρωσία περί ανάμειξης των ΗΠΑ στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας επί της συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησαν σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, οι συνεργάτες του Νικόλα Ντιμιτρόφ αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση πως πρόκειται για μια «σαφή τάση να υπονομευθεί μια πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για τη “Μακεδονία” και τους πολίτες της».

«Οι βουλευτές, σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές, υιοθέτησαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στρατηγική προτεραιότητα, που απολαμβάνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, την οποία γνωρίζουν εδώ και καιρό οι Ρώσοι φίλοι μας» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών, αλλά και τον «κοινό σεβασμό στο δικαίωμα για ανεξαρτησία και την ελευθερία να επιλέγει καθένας το μέλλον του».

Αν σου άρεσε κάνε