«Θα το δούμε» λένε οι ΗΠΑ για την αποχώρηση από τη INF

«Θα το δούμε» λένε οι ΗΠΑ για την αποχώρηση από τη INF

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:39 Δημιουργία 23/10/18, 21:37

Εν ευθέτω χρόνω αναμένεται να ληφθεί η απόφαση αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συνθήκη INF για τα πυρηνικά, όπως γνωστοποίησε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.

«Η Ουάσιγκτον απέχει ακόμη από το να λάβει αποφάσεις για την ανάπτυξη πυραύλων στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της σχεδιαζόμενης αποχώρησης από τη Συνθήκη του 1987 για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς» πρόσθεσε παράλληλα, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι οι δύο «άνδρες» (σ.σ. Πούτιν - Μπόλτον) είχαν μακρά συζήτηση για τη συνθήκη, αλλά και για την πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν.

Όπως εξήγησε, άλλωστε, «υπάρχει μια νέα "στρατηγική πραγματικότητα" καθώς οι πυρηνικοί πύραυλοι δεν αποτελούν πλέον διμερές ζήτημα, επειδή και η Κίνα διαθέτει τέτοιους πυραύλους».

Οι ΗΠΑ, εξήγησε ο Μπόλτον, υπολογίζουν ότι «οι μισοί ή το 1/3 των κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων, θα παραβίαζαν τη συγκεκριμένη συνθήκη, αν η Κίνα την είχε υπογράψει».

Ξεκαθάρισε δε, ότι η επίσημη ενημέρωση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη INF θα γίνει «εν ευθέτω χρόνω».

Όσον αφορά τις κατηγορίες περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές, κάλεσε τη Μόσχα να μην εμπλέκεται, παρότι παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η ανάμιξη (σ.σ. στις προεδρικές εκλογές του 2016) επηρέασε το αποτέλεσμα.

Αν σου άρεσε κάνε