Ιταλός ευρωβουλευτής πάτησε τα χαρτιά του Μοσκοβισί!

Ιταλός ευρωβουλευτής πάτησε τα χαρτιά του Μοσκοβισί!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:53 Δημιουργία 23/10/18, 21:52

Έντονα αντέδρασε ένας Ιταλός ευρωβουλευτής, μέλος της Λέγκας του Βορρά, στην άρνηση της Κομισιόν να εγκρίνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019.

Ο Αντζέλο Τσιόκα έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να ανέβει στο βήμα μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου του Μοσκοβισί στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της οποίας κάλεσε τη Ρώμη να υποβάλλει νέο προσχέδιο εντός των επόμενων τριών μηνών.

Αφού πήρε τα χαρτιά του Ευρωπαίου Επίτροπου, έβγαλε το παπούτσι του και άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, θέλοντας να αποτυπώσει την έντονη αντίδρασή του στις αποφάσεις των Βρυξελλών.

«Στο Στρασβούργο, περπάτησα -με μια σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία- στο βουνό των ψεμάτων που ο Μοσκοβισί έγραψε εναντίον της χώρας μας! Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό» ανέφερε λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συμβάντος έμεινε στην κυριολεξία άφωνος, δήλωσε τα εξής:

«Πίστευα ότι επρόκειτο για έναν υπάλληλο του Κοινοβουλίου, που πήρε τις σημειώσεις μου. Όχι, ήταν ένας βουλευτής! Αυτοί που συνθλίβουν κείμενα και αποφάσεις με το χτύπημα ενός παπουτσιού δεν σέβονται ούτε τους κανόνες ούτε τους θεσμούς ούτε τη Δημοκρατία. Δεν σέβονται καν το λειτούργημά τους».

Αν σου άρεσε κάνε