Ο Σαλβίνι απειλεί με ιταλικά αντίποινα τις διεθνείς αγορές

Ο Σαλβίνι απειλεί με ιταλικά αντίποινα τις διεθνείς αγορές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:27 Δημιουργία 26/10/18, 18:36

Την ώρα που οι πιέσεις των διεθνών αγορών στα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας εντείνονται λόγω της κόντρας Ρώμης - Βρυξελλών για την πορεία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκας εμφανίζεται αδιάλλακτος για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Λέγκας - Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Ο συγκυνβερνήτης και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, δήλωσε για ακόμα μια φορά πως η Ρώμη «δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό από τις θέσεις της, παρά τις πιέσεις της ΕΕ».

Αναφερόμενος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, ο ακροδεξιός Σαλβίνι τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε περίπτωση που οποιοσδήποτε σκεφτεί να σπεκουλάρει και να χρησιμοποιήσει το σπρεντ των ομολόγων με σκοπό να βλάψει την ιταλική οικονομία».

Ακόμα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τα «σύννεφα» που υπάρχουν για τη ρευστότητα των ιταλικών τραπεζών, ο Σαλβίνι σημείωσε πως «καμία τράπεζα δεν πρόκειται να καταρρεύσει».

Οι παραπάνω δηλώσεις του Σαλβίνι «διαβάζονται» ως ένα μήνυμα που θέλει να στείλει η Ιταλία στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της από τον Standard and Poor's που αναμένεται να δοθεί εντός ολίγου στη δημοσιότητα.

«Πρόβλημα ο προϋπολογισμός» τονίζει η Κομισιόν

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση με την Ιταλία, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως θα χρειαστούν διευκρινήσεις από την ιταλική κυβέρνηση.

«Υπάρχει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό. Θα κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις στην Ιταλία» ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αν σου άρεσε κάνε