Ο Ερντογάν ζητεί απαντήσεις από Ριάντ για το θάνατο Κασόγκι

Ο Ερντογάν ζητεί απαντήσεις από Ριάντ για το θάνατο Κασόγκι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:38 Δημιουργία 30/10/18, 14:29

Συνέχεια στις πιέσεις που ασκεί η Τουρκία στη Σαουδική Αραβία για το θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έδωσε την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο σε δημοσιογράφους, ο κ. Ερντογάν διερωτήθηκε «ποιος έστειλε αυτούς τους 15 ανθρώπους (που θεωρούνται ύποπτοι ότι δολοφόνησαν τον Κασόγκι);».

Ακόμα, σημείωσε ότι ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, του υπέβαλε αυτό το αίτημα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Τούρκος εισαγγελέας ενημέρωσε τον Σαουδάραβα ομόλογό του πως οι 18 ύποπτοι (σ.σ. στους οποίους περιλαμβάνονται και οι 15 φερόμενοι εκτελεστές του Κασόγκι) για την δολοφονία μπορούν να εκδοθούν από το Ριάντ και να δικαστούν στην Τουρκία.

Επιπλέον, οι αρχές του Ριάντ θα πρέπει να αποκαλύψουν την ταυτότητα ενός φερόμενου τοπικού συνεργού τους, ο οποίος φέρεται ότι ενεπλάκη στην εξαφάνιση του Κασόγκι.

Σήμερα ο Σαουδάραβας εισαγγελέας είχε έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών με Τούρκους αξιωματούχους και επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου δολοφονήθηκε πριν από δύο εβδομάδες ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο εισαγγελέας Σαούντ Αλ Μοτζέμπ έφθασε τη νύχτα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη και χθες είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, αφού διέψευσε ουσιαστικά τις δηλώσεις του Ριάντ σχετικά με τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου λέγοντας ότι ο φόνος του Κασόγκι ήταν προμελετημένος.

Αν σου άρεσε κάνε