Η Τουρκία πυροδοτεί εκ νέου ένταση με «φόντο» τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία πυροδοτεί εκ νέου ένταση με «φόντο» τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:44 Δημιουργία 31/10/18, 16:29

Εκ νέου ένταση στις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο πυροδοτεί η Τουρκία, με «φόντο» τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας του Ταγίπ Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας, τόνισε πως «στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, όπου και να είναι, το λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από πρακτικές του διεθνούς δικαίου στη βάση συμφωνιών».

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων. Δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υποχωρήσουμε σε αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να το ξεκαθαρίζουμε. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι αυτό και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε», σημείωσε ο Ακάρ.

Πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Anadolu, είχε διαμηνύσει ότι η Τουρκία δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ελληνική παρέμβαση στις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, είχε εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας όχι μόνο για τα 12 μίλια χωρικών υδάτων, αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Είχε αναφέρει, ακόμη ότι κανένα σχέδιο δεν είναι εφικτό στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο.

Αν σου άρεσε κάνε