Δεν απειλείται η συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα, λένε οι Σκοπιανοί

Δεν απειλείται η συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα, λένε οι Σκοπιανοί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:31 Δημιουργία 31/10/18, 19:23

Την αισιοδοξία του για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα, μόλις ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του στην Αθήνα και τη συνάντηση που θα έχει με τον αναπληρωτή υπουργών Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Σκοπιανός αξιωματούχος ανέφερε πως «θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος. Υπήρξε μία ταραχώδης περίοδος, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες έχει λάβει μία φυσιολογική πορεία και ακόμη ευρύτερη υποστήριξη, ενώ η όλη διαδικασία (υλοποίησης της συμφωνίας) δεν απειλείται διόλου στην Ελλάδα, παρά τις καθημερινές πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ενσωμάτωση της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου η "Μακεδονία" να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Αν σου άρεσε κάνε