Ο Ζάεφ «παγώνει» τους λογαριασμούς του VMRO στην ΠΓΔΜ

Ο Ζάεφ «παγώνει» τους λογαριασμούς του VMRO στην ΠΓΔΜ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:45 Δημιουργία 01/11/18, 17:42

Ολοένα και κλιμακώνεται η κόντρα της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ με το VMRO στα Σκόπια, εν μέσω της έντασης που επικρατεί στα Σκόπια για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σήμερα, Πέμπτη, η Ειδική Εισαγγελία των Σκοπίων (SPO) επέβαλε προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, τον απόηχο της δικαστικής έρευνας σε βάρος του προσκείμενου στο εθνικιστικό κόμμα προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ, αλλά και της φυλάκισης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το «πάγωμα» αφορά σε 69 ακίνητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του VMRO-DPMNE που βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων.

Το προσωρινό δικαστικό μέτρο έρχεται μετά τη δήλωση του επικεφαλής του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι ότι το κόμμα εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την έδρα του ή να μισθώσει το ακίνητο.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς σύμφωνα με την οποία το VMRO έλαβε παράνομη χρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ. 14 στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση, περιλαμβανομένου του Γκρούεφσκι.

«Οι πολιτικές διώξεις των διεθνών και ποινικών αρχών κορυφώνονται» σχολίασε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Ιγκόρ Γιανούσεφ, κάνοντας λόγο για απόφαση χωρίς στοιχεία και νομικό έρεισμα.

Αν σου άρεσε κάνε